Koolimaja on ilus ja rõõmsavärviline. Radikad on nähtaval vaid suures saalis ja sööklas, mujal on põrandaküte. Arvutiklass oma hiigelsuurte Apple monitoridega võtab lihtsalt sõnatuks. Eurotoetusega on saadud ka tehnika – igas klassis on videokahur, millega saab pildi seinale lasta. Tahvlit kasutatakse uuendusmeelses koolis aina vähem. Samas on olemas smart-tahvlid, mille puhul saab tahvli peal sinna näidatavas parandused teha ja need arvutis salvestada.

Lilleseadjate jaoks on lausa kolm spetsiaalselt floristide jaoks sobiva mööbliga sisustatud klassi, mille kõrval on toa suurune külmruum lillede säilitamiseks ja teine ruum, kus on riiulitäite kaupa erinevaid vaase. Tunniplaani vaatamiseks on koridoris elektrooniline ekraan, mille pealt saab otsida tunniplaani nii kursuse, klassiruumi kui ka õpetaja järgi.

“Meil on vahva ja värvirõõmus raamatukogu,” näitas Ulvi Mustmaa uhkusega triibulise vaibaga avarat ja valgusküllast raamatukogu. Seal on olemas kogu eesti keeles ilmunud aiandusalane ja suur hulk ka võõrkeelset kirjandust.

Eraldi vaatamisväärsus on kasvuhoone, kus sirguvad praegu juba kahemeetrised kurgi- ja tomatitaimed ning terve hulk muid istikuid.  Klaashooneid kastetakse kõrval voolava jõe veega, mida soojendatakse katusel olevate päikesepaneelidega.

Räpina aianduskoolis õpib 800 õpilast, kellest laias laastus kolmandik on päevases ja kaks kolmandikku kaugõppes.