Nii tegevuspaiga kui autori enese juured olidki peamiseks põhjuseks, miks autor otsustas raamatu esitluse just Põlva haiglas korraldada.

Teose sündmustik viib lugeja üle 30 aasta tagusesse Kagu-Eestisse. Romaanis põimuvad ladusalt jutustatuna kolm teemat: nõukogudeaegne hirmuõhkkond ja riiklik terror, partei diktatuur ja käsu- ehk absurdimajandus ning emotsionaalsed hetked eleegilisest armastusloost.

“Inimmälu on selektiivne. On loomulik, et mälestustes jääb pinnale hea ning halvad asjad püütakse unustada. Käsu- ehk absurdimajandusest ning jälitamise- ja hirmuõhkkonnast kantud vastuoluline nõukogude aeg oli meie põlvkonna jaoks siiski ka ilusa nooruse ja armastuse aeg. Kuid mõtlemapanev minu jaoks on tendents, et üsna sageli võib tänapäeval kohata juba ka nn nõuka-nostalgiat,“ tunnetab autor ohtu.

Niisiis küpses Avo Kullis otsus vahendada ajastust tõetruu pilt ning panna see ilukirjanduslikku vormi.

Neljapäeval toimunud raamatuesitlusele oli kogunenud nii Põlva haigla praegusi kui endisi töötajaid, nii hoone ehitamisel osalenud Põlva MEK-i endisi töötajaid kui kultuuriinimesi. Esitluse meelolu loomisele aitasid kaasa romaanikatked Põlva harrastusnäitlejate esituses, muusikalise tausta lõi Eesti Mandoliinide Orkester.

Autori töölaual on valmimas ka juba jätkuromaan, milles senine peategelane on aastaid vanem ning hakkab taasiseseisvunud Eestis tööstust arendama. Seega toimub jätkuromaani tegevus 90-nendate aastate esimeses pooles, ühiskonna murranguliste sündmuste ajal, mil mindi üle ühelt süsteemilt üle täiesti vastandlikule teisele süsteemile — sotsialismilt kapitalismile.