Rästiku kehast oli nähtaval ainult umbes 7 cm ning seejärel oli roomaja järsku kadunud. “Arvasin, et kukutas ennast sealt maha,” rääkis mees, kuid lisas kohe, et oli kapoti jälgimisega nii ametis, et ei taibanud kohe tahavaatepeeglisse vaadata, et kindlust saada.

“Mul olid kummikud taga, panin need kähku igaks juhuks jalga, sest äkki satub ta kuidagi salongi,” meenutas ta. Kuid tol päeval polnud rästikust enam kippu ega kõppu. Mees lootis, et isegi kui madu kusagil autos kinni on, kaob ta öö jooksul ikka minema.

Neljapäeva hommikul vaatas peremees igaks juhuks autosalongi üle, aga eelmise päeva üllatuskülalisest polnud enam mingit märki. “Läksin siis autoga linna peale ja järsku ta pistis uuesti pea välja ja veel kõrgemalt kui eelmisel päeval, no ja siis ma kutsusin päästeameti.”

Siug oli roomanud kinnisesse karpi, auto salongi ja mootoriruumi vahele, nii et päästjad ilma autot lahti võtmata teda sealt kätte poleks saanud. Nad soovitasid pöörduda autoteenindusse. Seda mees ka tegi. Selgus, et 60–70 cm pikkune rästik oli omale pelgupaiga leidnud tuulutusekoja sees ning põgenes sealt alumise augu kaudu uuesti välja.