„Vaatamata sellele, et sealiha hind on all, on tootjale odav ja all on ka piimahind, olid tänavuse konkursi kandidaadid optimistlikud – nad ei kurtnud üldse, see ongi positiivne, et inimesed on optimistid. On äärmiselt sümpaatne, et ka rasketel aegadel osatakse näha asjade helgemat poolt,“ tõi esile Rosenberg.

MES-i juhataja lisas, et need, kes on ikkagi hingega oma tegevuse juures, on panustanud viimased 20-25 aastat oma valdkonda, siis need inimesed reeglina eriti ei kurdagi.

Ometi on põllumeestel tulnud üle elada mitmeid kriise alates kolhooside lagunemisest kuni praeguse kriisini piimanduses ja sealihakasvatuses.

„Enamus tugevamaid ettevõtjaid, kel on mitu kriisi juba selja taga olnud, on juba arvestanud sellega, et kriis tuleb. Neil on selle jaoks teatud varud ja tagavarad olemas. Ei ole päris niimoodi, et tootjad kukuvad kohe kokku, kui hind natuke nõksatab allapoole,“ rääkis Raul Rosenberg.

Tänavusele aasta põllumehe konkursile on esitatud kümme väärikat kandidaati kaheksast maakonnast. Võitja selgub juba järgmisel teisipäeval, 25. oktoobril aasta põllumehe konverentsil Riigikogu konverentsisaalis.

Rahvapõllumehele saab oma hääle anda SIIN.