“Võistluse kõige põnevam osa publiku jaoks toimub vahepeatustes, kus võistkondadel tuleb täita osavust, täpsust ja vastupidavust nõudvaid ülesandeid. Ühtlasi selgub lisakatsete tulemusena tiimide paremusjärjestus,” rääkis relsiralli peakorraldaja Marion Tupits. “Ootame kõiki huvilisi kaasa elama ning erilisest võistlusmelust osa saama.”
Dresiinid raudteele ja peagi läheb sõiduks.

AS Go Group tegevjuhi Jüri Etverki sõnul on “rongid siin enam ei käi” trassi valikul kaks põhjust. Esiteks pole tarvis arvestada rongiliiklusega ning reisirongide läbilaskmiseks dresiine vahepeal rööbastelt naha tõsta.

Teiseks põhjuseks on aga asjaolu, et osaleb ka Rail Balticu võistkond.

“Rail Balticu trass tuleb olemasolevaga paralleelne, Rail Balticut pole võimalik ilma selle trassita ehitada, seda raudteed on vaja materjali kokkuveoks,” selgitas Etverk.

Võistlus toob täna ja homme ka korraks elu raudteejaamadesse, kuhu mullu sügisest rongi enam ei sõida - jaamades viiakse läbi meeleolukaid võistlusi.

Relsiralli on aastast 2002 korraldatav rahvusvaheline käsidresiinivõistlus, mille algne idee pärineb Soomest, kus on peetud ka ala mitteametlikke maailmameistrivõistlusi.

Relsirallile on võistkonnad välja pannud Eesti Raudtee, Venemaa Raudtee, Venemaa Oktoobriraudtee, Elron, Enefit Eesti Energia Spordiklubi, Go Groupi Ühistiim, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium kahe meeskonnaga, Operation Lifesaver Estonia (OLE) vabatahtlikud „Tule rattalt maha“, OLE koostööpartnerid „Hoiame elu“, Operail, Rail Baltic Estonia, Rail Baltic Latvia, Eiropas Dzelzceļa Līnijas, Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelvalve Amet, Viru Keemia Grupp, Iizi ning Teräspyörä-Steelwheel.

XI RELSIRALLI AJAKAVA


2. august


Algus Pärnu reisiplatvormilt (Pärnu linnas, Silla keskuse vastas)

07.30 kogunemine ja mandaadid

08.00 stardijärjekorra väljaselgitamise lisakatse: labidakeerutamine

09.00 START

10.40 Tootsi jaam, lisakatse

13.20 Eidapere jaam, lisakatse ja lõuna

16.00 Lelle jaam, lisakatse


3. august


10.00 Algus Lelle jaamast

11.00 Eidapere jaam, lisakatse ja lõuna

14.20 Tootsi jaam, lisakatse, Tootsi-Pärnu jaamavahe sprint

17.30 FINIŠ Pärnu jaamas, lisakatse

20.00 pidulik auhinnatseremoonia osalejatele Pärnu Tervise Paradiisis
Relsiralli dresiinid transporditi eile õhtul stardipaika.