“Üllatused olid nii head kui halvad,” märkis ta.

Repinski ütles, et tal oli riigikogulastest üsna vilets arvamus ning nagu paljud teised, pidas ta poliitikuid laiskadeks, kuid see arvamus ei pidanud paika. “Enamik püüab endast teha kõike, et muuta Eesti elu paremaks,” sõnas ta. Repinski tunnistas ka, et oma äriga tegeleda pole ta uue töö kõrvalt jõudnud.

“Kui läksin poliitikasse, arvasin, et pole probleemi, saan kahel toolil istuda, mul on palju energiat, olen aktiivne, aga reaalsus on olnud teine,” rääkis ta. “Nägin, et poliitika ja äri on kaks absoluutselt erinevat maailma, mõtlemisviis on teine ja seepärast ei saanud ma oma ettevõttele eriti aega pühendada.”

Maaeluministrina ei kavatse Repinski tegeleda ainult toetustega, prioriteedid on eksport ja kohalik toit. “Sellega mõtlen, et väikesed tootjad pääseks turule, pääseks kaubanduskettidesse,” selgitas ta. Eesti turg tervikuna on tema sõnul väga väike, mistõttu eksporditeema on äärmiselt oluline.

“Plaan on teha hästi palju tööd Eesti aukonsulitega ja kui õnnestub, siis luuakse riigi tasandil ekspordiagetuur, mis tegeleb ka põllumajandussaaduste ekspordiga. Sinna kutsutakse erinevaid eksperte, kes on valdkonnaga väga hästi kursis. Kui seda ei saa teha riigi tasandil, siis väiksemalt ministeeriumitasandil teeme seda kindlasti.”

Repinski rääkis, et kui alustas nullist põllumajanduses, siis kõrvalt peeti seda hulluks mõtteks, aga ta uskus, et kui teha originaalseid asju, mida teised ei tee, siis on edu võimalik.

“Alustasin, kui Helir-Valdor Seeder oli minister ja tema oli mulle abiks juba sellega, et tuli avamisele,” rääkis Repinski. “See aitas pildile tulla, ajakirjandus tundis huvi, mis oli kaupade müügil suureks abiks. Oli palju positiivseid momente ja ka maaeluministeerium on väga palju arenenud. Täna aga oleme tõelises kriisis,” sõnas ta. Mis puudutab seda, mida teisiti teha, siis mõtteid on Repinski enda sõnul palju.

Reformierakonnale võis tema sõnul tunduda, et kui 10 või 15 aastat tagasi kõik toimis väga hästi, siis ei peagi midagi muutma. “Aga maailm muutub väga kiiresti ja kui sellega ei arvesta, siis jäädki paadist välja, mis nendega juhtuski,” märkis ta.

Repinski sõnul on Eesi piimandust ja seakasvatust võimalik päästa. “See ongi minu töö ja muidu ma ei võtaks seda vastu,” lausus ta.