„Pea kolm aastat tagasi loodud veebilahendus on ennast igati õigustanud ning see hoiab kokku nii riigi kui kohalike omavalitsuste ressursse. Tänaseks kasutavad seda juba pea pooled Eesti omavalitsused,“ rääkis minister.

KOVTP sai valmis 2011. aastal ja see lubab portaaliga liitunuil infot üles panna ühise struktuuri alusel ehk võimalik kodulehe visuaalne lahendus on ette antud. Kui varasemalt kasutasid omavalitsused veebilehti, kuhu info üles panemine tuli tellida veebilehti haldavalt äriühingult, siis uue platvormiga saab vajaliku koduleheküljele üles laadida kiiremalt, odavamalt ja lihtsamalt. Lisaks tagab ühtne portaal ka elanikele mugavama ligipääsu kõikidele avalikele e-teenustele.

Tänaseks on valminud veebilahenduse versiooniuuendus, millega parandati eelmise versiooni kiiruseprobleemid, värskendati lehe väljanägemist ja täiendati funktsioone. Veebileht on liidestatud X-tee vahendusel riigiregistritega võimaldades kodanikul omavalitsuse poolt pakutava teenuse taotlemisel eeltäidetud e-vormide kasutamist. Samuti arvestab uuendatud veebileht nuti- ning pihuseadmete kasutamisest tulenevate nõuetega ja sellele on lisatud mobiilirakenduse „Anna teada“ andmete kuvamise ja sisestamise võimalus. Viimane annab inimestele võimaluse nutitelefoni abil omavalitsusi heakorraprobleemidest teavitada ja jälgida nende lahendamise käiku.

Kohalike omavalitsuste teenusportaali uuendamist ning mobiilirakenduse „Anna teada“ valmimist rahastati Euroopa Regionaalarengu Fondist ning selle maksumus oli 151 215,68 eurot. Eelmise aasta suvest haldab veebiportaali AS Andmevara.

Lisainfot kohalike omavalitsuste ühise veebiportaali KOVTP kohta leiab aadressilt www.kovtp.ee.