„Eestis on suur hulk neid ettevõtteid, kes valmistavad maitsvaid tooteid puhtast eestimaisest tooraineist ja mida rohkem eestlased tarbivad kodumaist toodangut, seda rikkamaks saab meie oma toidulaud ning tugevamaks majandus. Kui me aitame kaasa maitsvate kodumaiste toodete levikule nii Eestis kui väljaspool, aitame kaasa ka uute töökohtade loomisele selles sektoris,“ lisas Sooäär.

„Eestis on tänu Leader-meetmele avatud palju väikesi külakeskuste kööke, kus inimesed saavad oma hoidiseid valmistada. Just sellised tooted annavadki piirkondadele oma näo, nende levikule kaasa aitamisega aitame ka Eesti maapiirkonda,“ usub Sooäär.

Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühm on Riigikogu XII koosseisu üks arvukamaid. Lisaks Sooäärele kuuluvad sinna veel Annely Akermann, Ester Tuiksoo, Aivar Sõerd, Kadri Simson, Andre Sepp, Urmas Klaas, Meelis Mälberg, Peeter Võsa, Maret Maripuu, Andrei Korobeinik, Olga Sõtnik, Lauri Laasi, Eldar Efendijev, Aare Heinvee, Priit Sibul, Tarmo Tamm, Toomas Tõniste, Jüri Jaanson, Reet Roos, Tõnis Lukas, Kajar Lember, Indrek Saar, Mailis Reps ning Kalle Palling.

Koostöö vastu Riigikogu liikmetega on huvi üles näidanud Eesti Toiduliit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, Eesti Turismifirmade Liit, Eesti Kulinaaria Assotsiatsioon, Peakokkade Liit, Kulinaaria Instituut, Eesti Maaturismi Ühendus, Eesti Mõisate Ühendus jt.