Reedel (30.12.) laiub mitmeosaline ja võimas madalrõhuala Gröönimaa rannikult üle kogu Põhja-Euroopa ning Läänemere ümbrus jääb madalrõhuala tuulisesse ja sooja lõunaserva. Vahete-vahel sajab nõrka vihma, öösel tuleb Ida-Eestis sekka ka lörtsi. Edela- ja läänetuule puhanguid on 15 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva jooksul +1..+6°C.

Laupäeval (31.12.) liigub Skandinaavia põhjatippu uus madalrõhkkond, surve Läänemere ümbrusele on ikka suur ning edela- ja läänetuul on jätkuvalt tugev. Mõnes kohas sajab vähest vihma. Õhutemperatuur on +2..+6, päeval +4..+8°C.

Pühapäeval (1.01.17.) liigub aktiivne madalrõhkkond edasi üle Botnia põhjatipu Venemaale ja selle serva mööda lisandub niiskust. Öösel on Eesti kohal soe õhumass ja siin-seal sajab vihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Päeval algab aeglane jahedama õhu sissetung ning pärastlõunal tulevad sajud sisemaal juba lörtsina, saartel ja rannikul veel vihmana. Tuul pöördub loodesse. Õhutemperatuur on 0..+5°C, pärastlõunal langeb.

Esmaspäeval (2.01.) koondub madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneserva mööda tungib Eestisse külm õhumass. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja lund. Tuul pöördub põhjakaarde ja võib päeval taas tugevneda. Õhutemperatuur on 0..-4°C, päeva jooksul langeb märgatavalt.

Teisipäeval (3.01.) eemaldub madalrõhkkond kaugemale Kesk-Venemaale ja Läänemere idarannikul tugevneb kõrgrõhuhari. Kohati sajab lund. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -6..-11°C.

Kolmapäeval (4.01.) muutub kõrgrõhkkond Venemaa kohal võimsamaks ja selle lääneservas on meie ilm enamasti sajuta ja külm ning tugevnev ida- ja kagutuul muudab enesetunde veel kõledamaks.

Allikas: Riigi Ilmateenistus