Seto päev algas Evar Riitsaare koostatud foto- ja kunstinäituse avamisega, vahendab Põlvamaa infoportaal.

Väljapanekul olid eksponeeritud Arvi Matvei arhiividest kogutud vanad setoteemalised fotod ja Evar Riitsaare raamatute illustratsioonid, käsitööna valminud tapeedid ja hõbeehted. Tutvuda sai seto ajakirjadega „Peko helü" ja vastilmunud seto lugemikuga.

Päeva jooksul toimusid Eesti majas käsitöö õpitoad, kus meistrite juhendamisel sai heegeldada vööpaela, teha näpupaela, nikerdada puutöötoas ning õppida seto tikandit. Kirjanik Kauksi Ülle andis ülevaate Setomaa ajaloost, valgustas seto kultuuri suundi tänapäeval ja tutvustas oma raamatuid. Lastele luges seto muinasjutte Terje Lillmaa.

Seto päeval kõlas ka ehe leelo „Laul läts läbi Setomaa, hõpehelme helünal". Värska naiste leelokoor esitas värvika kava laulude ja mängutantsudega. Laulud, mida leelokoor esitas, on pärit enamasti Eesti Kirjandusmuuseumi arhiivisalvestistelt ning Värska piirkonna suurte lauluemade ja sõnoliste poolt üles lauldud. Esitati nii töö-, pidupäeva- kui ka pulmalaule.

Maitsta sai isevalmistatud leiba, sõira, karaskit ja pirukat. Oma koht väljapanekul oli seto kirjandusel, muusikaplaatidel, filmidel, raamatutel, käsitööl, turismiinfol jms Setomaad tutvustaval materjalil.