Korraldajate hinnangul oli pidustuste osalejaid päeva jooksul ligi 5000-6000. Taoline suur külastajate arv näitab, et huviliste arv, kes soovivad külastada kuningriiki, kus on oma piir tollipunktiga, oma sõjavägi, valitakse uus kuningriigi valitseja - kuninga asemik maa peal ülemsootska, jätkab kasvutrendi.

Keskpäeval alanud pidustused kestsid hiliste õhtutundideni välja. Kuningriik algas tänavuse sootska, Aare Hõrna saabumisega peoplatsile, kõrgele vardasse tõsteti Setomaa lipp, lauldi üheskoos seto hümni ning kuulutati välja kuninga käsud. Tervitused ütlesid külalised: Kultuuriminister Laine Jänes, euroametnik Siiri Oviir, Setomaa Valdade Liidu esimees Margus Timmo, Eesti Õigeusu peapiiskop metropoliit Stefanus jt.

Toimusid kuninga meistrimeeste võistlused: selgitati välja parimad seto tantsude karguse ja kasatski tantsijad, parim seto laulude sõnade seadja ehk eestütleja (laulu teema oli „Leelo"), parimad pillimehed. Toimus parima käsitöömeistri väljaselgitamine, hobusemehe võistlus, parima väljaselgitamiseks katsusid rammu vägimehed. Kõik huvilised said maitsta ning oma hääle anda söögi- ja joogivõistlustel meistrikandidaatide toodud rahvuslikele toitudele ja jookidele. Võistlesid sõira- (kodus valmistatud juust), leiva-, piruka-, õlle-, veini- ja hansameistrid. Läbi viidi uus ala-naljategija võistlus. Juulikuu viimasel päeval toimunud laste kuningriigipäeval valiti uus noorsootska, kelleks sai Värska tüdruk Evelin Ämarik. Meistri tiitli saajate vahel pani auhinna, sõidu kahele Brüsselisse välja Siiri Oviir, auhinna võitis karguse tantsija.

Kuninga asemiku maa peal, ülemsootska 2008 meistrid on:

Käsitöömeister-Jane Vabarna

Parim seto laulude eestütleja- Minna Hainsoo

Naljategija- Ilme Haavalo

Karguse tantsija, naine - Marika Ahven

Karguse tantsija, noor - Maarja Hõrn

Kasatski tantsija, naine - Valli Karp

Kasatski tantsija, noor - Jalmar Vabarna

Vägimees- Arvo Noormäe

Hõbusemees- Mikk Luiv

Pillimees, kandlemängija- Kristjan Priks

Pillimees, karmoškamängija- Toomas Valk

Sõirameister- Rutt Riitsaar

Leivameister- Kaari Onni

Pirukameister- Ingrit Kala

Veini meister- Väino Linnus

Koduõlu meister- Ain Raal

Hansameister- Ahti Vaivora

Palju põnevust pakkus kõikide kuningriigi osavõtjate ja alamate silme all ning osavõtul toimunud uue kuninga valimine. Kandidaate oli kaks: Tallinna seto Lembit Lennuk ja Värska seto Silver Hüdsi. Uueks kuningaks sai Silver Hüdsi, tema toetajate rivis seisis 675 inimest. Uue kuninga auks toimunud sõjaväeparaadis oli hulgaliselt erinevaid pataljone.

Külalistest astusid laval üles: lätlased Balvist, Retšenka koor Kohtla-Järvelt, udmurdi koor, Irboska noorteteater Venemaalt, Haapajärvist (Soome) akordionist Joni Stein. Peaminister Andrus Ansip proovis oma oskusi käsitöös ja maitses seto toite ning jooke.

Kuningriigiplatsil ja ümbruses kihas käsitöö- ja toidu laat. Laadaplatsil said vanemad oma võsukesed jätta mängunurka mängima. Käsitöö õpitares oli võimalus õppida vöö kudumist, ketramist, kangastelgedel kudumist. Õhtul oli võimalus vaadata MTÜ Seto Pärimusteatri ettekandes Merle Jäägeri etendust „Kullo´" ja tantsu keerutada ansambli „Pärnu Poisid" saatel ning kuninga meistritel, varasematel kuningatel, leelokooridel, külalistel jt. oli austav võimalus osaleda uue kuninga vastuvõtul Kuningalauas.

Korraldajad - Värska vallavalitsus ja Värska Kultuurikeskus peavad sündmust kordaläinuks ja tänavad kõiki abilisi ja alade läbiviijaid, kes aitasid sündmust ette valmistada või olid päeval ametis! Tänud võistlustest osavõtjatele: leelokooridele, pillimeestele, käsitöö- ja toidu-, joogi valmistajatele! Tänud kõigile kuningriigist osavõtjatele! Tänud sündmuse toetajale Setomaa Kultuuriprogrammile!

Kohtumiseni järgmises 2009. aasta Seto Kuningriigipäeval Luhamaal!