Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür ütles, et talgute kirjapanek on tänavu kulgenud võimsa tempoga ja nüüd on järg talguliste käes. „Talguvalik on praeguseks juba väga korralik igas Eestimaa nurgas. Kellel vähegi võimalik, pange end ka osalejana kirja, sest see aitab talgujuhtidel ühiseid töid ja tegemisi paremini planeerida. Kui talgupäeval jagub igaühele jõukohane töölõik, sobiv töövahend ning toekas supiports, on kõigil meel hea!“ lausus Tüür.

Talguid saab valida väga erinevaid, täpselt oma soovi järgi. Olgu tegemist kultuuriväärtuslike paikade, looduskaitse, heakorra või külatalgutega, osaleda võib nii oma kodukandis kui kaugemal. Kes soovib osaleda Liikumisaasta raames toimuvatel sporditalgutel, siis neid on tulemas rohkem kui 100 paigas üle Eesti. Liikumisaasta raames kutsub inimesi üles ka Eesti Võrkpalli Liit, et teha ühiselt korda räämas võrguplatsid. Aktiivsematele pakutakse võimalust osaleda konkursil ning saada tasuta inventar oma võrkpalliväljaku korrastamiseks, lähem info SIIN.

Pärast talgute registreerimist saab talgujuht spetsiaalse stardipaketi, mis sisaldab praktilisi abivahendeid ja soovitusi talgupäeva ettevalmistamiseks.

Teeme Ära talgupäev peetakse mai esimesel laupäeval, 3. mail ning iga kogukond saab ise otsustada oma talgutööd ja tegemised.

2013. aastal korraldati üle Eesti 1522 talgut, millest võttis osa 40 098 talgulist.