Laupäeva hommikul kell 6 tutvustab looduseuurija Lauri Lutsar Eestimaa
Looduse Fondist hiie loodusväärtusi. Kell 11.00 toimub Tammealusel
hiiepäevade avamine ning järgneb pärimusretk “Lähme, hellad, hiisi mööda”.

14.00 algab Viru-Nigula rahvamajas pidulik koosviibimine, kus meenutatakse Tammealuse taassündi ning kõneldakse hiie tähendusest tänases päevas.

Esinevad Vasta koolilapsed, Viru-Nigula rahvamuusikud ning Aruküla
meestelaulu rühm LÜÜ-TÜRR. Õhtupoolikul näidatakse rahvamajas 1990. aasta ETV Viljaveski saadet hiiepäevast. Järgneb 2013. a valminud Rein Marani film "Hiite lummus". Kell 19 algav pärimustantsude õhtu toimub ilusa ilma korral Tammealusel ja vihmaga Viru-Nigula rahvamajas. Jaan Sarv, Kadri Lepasson, Andrii Vytvytskyi mängivad lõõtspilli ja kannelt ning õpetavad pärimustantse.

Pühapäeval peetakse Tammealusel suvisteid, mis on Virumaale omaselt
munapüha, avatuks lauldakse ka kiigeaeg. Hommikul värvitakse hiies
lõkkeplatsil kaselehtedega mune ja tehakse muid ettevalmistusi hiiepühaks.

Keskpäeval öeldakse tamme juures maajumalatele palveid ning süüakse
lõunat. Järgneb munaveeretusmäng. Kiigelaule õpetavad Kai Tingase
laulunaised Vihulast.

Viru-Nigula koduloomuuseumis on kuni 30. juunini avatud fotonäitus looduslikest pühapaikadest. Aastapäeva puhul on ilmunud Tammealuse hiie seinakalender ning hiie väravasse paigutatakse uus teabestend.

Hiiepühal toimuvat jäädvustab Rein Maran oma uue dokumentaalfilmi "Suvisted Tammealusel" jaoks. Sündmusi võtab üles ka sarja Eesti lood filmirühm.

Ürituse korraldavad Maausuliste Viru Koda, Maavalla koda, Viru-Nigula vald ning Viru-Nigula hariduse selts. Toetavad Leader ning Hiite Maja sihtasutus.