Nõukogude väed olid 1919. aasta talvel Tallinnast vaid 40 kilomeetri kaugusel, kui saabus murrang – Eesti sõjaväe soomusrong nr 1 lõi Kehra lähistel pealetungivad punased taganema. Võidud samas piirkonnas toimunud Valkla, Priske ja Vetla lahingutes võimaldasid eestlastel asuda edukale vasturünnakule, mille tulemusena õnnestus tõrjuda punaväed Eestist välja.

Nende Eesti ajaloo jaoks oluliste sündumuste tähistamiseks toimub 4. jaanuaril mälestusüritus, kus pannakse pärjad Priske, Lahinguvälja, Voose ja Vetla mälestusmärkidele ning avatakse Aegviidu raudteejaama hoones näitus „Soomusrong nr. 1 lugu“. Vetlas tutvustab ajaloolane Alo Lõhmus oma raamatut „Priius kallis anne“. Kogunemine 4. jaanuaril kell 11 Aegviidu jaamahoone juures.

Üritus on mõeldud kõigile, kes peavad lugu meie ajaloost. Alates kella 11.00 pakutakse Vetlas kuuma teed ja sooja suppi ning on võimalik tutvuda Eesti Kaitseväe militaarmasinatega.

Kõnedega esinevad Kaitseväe peastaabi administratiivülem kolonel Aivar Salekešin ja 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Aron Kalmus.