Olulise uuendusena valib tänavusel konkursil oma lemmiktoote ka Kaupmeeste Liidu kokkukutsutud žürii. „Kaupmeeste Liit on üks meie võtmepartneritest – kaupmehed pole mitte ainult kanal tootjate ja tarbijate vahel, nende tagasiside on tööstustele uudistoodete loomisel väärtuslikuks abiks,“ selgitas toiduliidu juht uue žürii eesmärki toidukonkursil.

Juba kolmandat aastat valib igas kategoorias oma lemmiktooted ka Eesti Peakokkade Ühendus, esmakordselt aga annavad konkursi raames oma professionaalse hinnangu alkohoolsetele jookidele ka Eesti baarmenid ja sommeljeed. Samuti jätkub Potiseppa sõnul juba heaks tavaks saanud rahva lemmiku valimine ning ajakirjanike hinnangu põhjal pälvib üks toode meedia lemmiku tiitli.

Toiduliit kutsub kõiki toidutootjaid esitama oma parimaid uudistooteid konkursile kaheteistkümnes toidukategoorias. Lisaks ootab konkurss tooteid, mis kandideerivad sel aastal vaid toitumisteadlaste otsusega välja antavale tiitlile „Parim Toit Tervisele“.

Konkursile on oodatud ka väiketootjad, kelle müügihittide seast valib žürii märtsikuus Tartu Kutsehariduskeskuses parimad tooted Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa piirkonnas.

Toidutootjad saavad oma tooteid esitada konkursile kuni 28. veebruarini. Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis. Konkursi võitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 22. aprillil.