Kuue päeva jooksul on võimalik Mõtlemiskohvikuteks muutunud Vilde Tervisekohvikus, Feel Good Music Cafés ja Arhiivis kuulata põnevaid arutelusid teemadel, mis ulatuvad tuleviku ettevõtlusest inimvõimete piiride kompamiseni.

Festivali avaüritusel küsime, millistele küsimustele teadus ei vasta. Elame küll ajastul, mida ühe rohkem määrab tehnoloogia ülikiire areng, ometi pole meediast kusagile kadunud horoskoobid. Vastupidi, selgeltnägijate, tähetarkade ja soolapuhujate ennustusi võetakse üha tõsisemalt. Näib, nagu poleks teadusel kõige põletavamatele küsimustele vastuseid või on need liiga keerulised ja segased. Kuidas peaks teadus sellele väljakutsele reageerima? Mis tooks lihtinimese tagasi teadusliku maailmapildi rüppe? Kas seda on üldse vaja? Nendele küsimustel otsitakse vastuseid esmaspäeval, 19. mail algusega kell 18:00 AHHAA lektooriumis, kui ristavad piigid skeptik Martin Vällik, teadlane Mart Noorma, astroloog Igor Mang ja bioloog Toomas Trapido. Nimekate esinejate väitlusele eelneb Teadusbussi etendus.

Festivali avapäev jätkub Arhiivis, kus üritatakse tuvastada tuleviku juhi piirjooni. Avapäevale panevad musikaalse punkti Roomet Jakapi ja Ööülikool. Mõeldakse suisa teisipäeva varajaste hommikutundideni välja.