Jõgede erakordselt kõrge veetaseme ja üle kallaste tõusmise tõttu lülitusid välja alajaamad ning tekkisid mobiilsidehäired.

Feda külas olid laupäeva õhtul ärauhtumisohus mitme pere kodud, inimesed evakueeriti. Mitu laohoonet läksidki allavoolu.

"Paljud majad on vundamendini välja uhutud, on vaid aja küsimus, millal vesi need kaasa viib," rääkis uudistekanalile NRK kohalik elanik Anne Kathrine Lohne.

Veel praegugi on mõned maanteed suletud, need loodetakse liikluseks avada homme. Hordalandis ja Aust-Agderis püsib kka laviinide ja maalihete oht.

"200 aasta taguse üleujutuse tase on ammu ületatud, ilmajaamad vee poolt ära uhutud ja me tõesti ei tea, kui kõrge vesi praegu on," kommenteeris Eigersundi vallaametnik Leif Brock laupäeval.

Eigersund evakueeriti inimesed sajast üleujutusohust majast. Mõnel puhul tuli politsei appi kutsuda, sest majaomanikud keeldusid vabatahtlikult lahkumast.

Norra ilmateenistust teatel võib riigi lõunaosas paduvihm jätkuda.

Ka Taanis Jüütimaal jäi mitu piirkonda üleujutuse alla. Kõige rohkem sai kannatada Holstebro. Kohaliku telekanali TV2 teatel sadas seal 48 tunni jooksul taevast alla 63 miljardit liitrit vett.