Tsahkna sõnul on seda võimalik teha, kuna vajalikud teadmised ja informatsiooni liigutamise võimalused on olemas. Sellise unistuse täitmine nõuab aga ministri hinnangul päris karme arusaamade muutusi ja seda ka otsutajate poolt. "Oma majas ka. Meil on kaks ministrit ja me saame vähemalt erialaselt normaalselt läbi."

Ta tõi välja, et eri asutused - haigekassa, töötukassa, terviseamet - tegutsevad omaette. "Meil on ka omavalitsused, kellega riigil käib kogu aeg sõda, et kas tõstate seda toetuse määra või ei tõsta," kirjeldas minister. "See on ju täitsa haige, kui seda inimese poolt vaadata, mis see tema asi on, mis institutsioonid on olemas! Tema tahab siseneda ühe ukse kaudu ja saada tuge."

Tsahkna sõnul on selle pildi muutmine inimese poolt vaadatumaks otsustajate analüüsikoht. "Me arendama erinevaid torne, mis ei haaku omavahel ja tulemus on see, et me raiskame tohutult raha. Mina julgen välja öelda sotsiaalkaitseministrina, et sotsiaalsüsteemis ei ole vähe raha. Meil on siin väga palju raha! Meil on ka inimressurssi väga palju, aga me ei oska absoluutselt seda sünergiaks kasutada."