Seda, et rahvast üle ootuste palju kohale tulnud oli, tunnistab ka Aivar Viidik “Mamma lugusid” korraldavast MTÜ-st Hiiu Öko. “Ühel hetkel olin ma sunnitud teatama, et rohkem ei mahu,” ütleb Viidik ja tõdeb, et jube sant tunne oli inimesi tagasi saata, aga midagi polnud teha.

“Publik istub meil müüride vahel ja lõputult laienemise võimalust ei ole. Tegemist pole ka tavalise ühe mehe naljatükiga. “Mamma lood” on väga intiimne ja selgelt kohapõhine tükk, see sünnib just siin ja iga kord uuesti,” selgitab ta.

Viidiku sõnul müüvad nad pileteid nagu Saaremaa Laevakompanii: 70% eelmüügist ja 30% kohapealt. Etendust mahub korraga vaatama 200 inimest.

Kuigi esialgu kuulutati välja, et tänane lisaetendus on viimane, tullakse rahva soovidele siiski vastu ning Margus Tabor ja Järvi Kokla tulevad kahel korral lavale ka järgmisel nädalal.

Seda, kui palju inimesi “Mamma lugusid” siiani vaatamas käinud on, Aivar Viidik öelda ei oska. See on aga kindlalt teada, et tänane etendus on järjekorras üheksas.

Palju on korraldajatelt küsitud, kas nad kavatsevad ka ringreisile minna, kuid kuna tegemist on hiiu keele ja meele propagandatükiga, mis Hiiumaaga otseselt seotud, siis seda plaani esialgu pole.

Kes hiiukeelset lugu vaatamas käivad? Algul oli kaks kolmandikku publikust kohalikud ja suvehiidlased, praegu tullakse aga juba üsna sageli Tallinnast või Saaremaalt, spetsiaalselt “Mamma lugusid” vaatama.

“Mul on hästi hea meel, et just selle pärast Hiiumaale sõidetakse. Ja veel on rõõm selle üle, et etendus on kodust välja toonud palju eakaid hiidlasi, kes mäletavad ja tunnevad neid, kellest Margus Tabor laval räägib,” sõnab Viidik.

Jooksev info etenduse kohta on kõige kiiremini leitav Facebookist ürituse “Mamma lood” alt.