Sel sügisel viis Turu-Uuringute AS ETO tellimusel läbi uuringu "Pakendijäätmetega ümberkäimine elanikkonna hulgas". Selgus, et võrreldes möödunud aastaga on elanike osakaal, kes pakendeid sorteerivad ja tagastavad, kasvanud peaaegu kaks korda. Kui 2006. aastal  tagastas nõuetekohaselt sorteeritult ilma pandimärgita pakendijäätmed ainult 16% peredest, siis 2008 toimis niimoodi juba 45%.

Kümne protsendi võrra on kasvanud elanikkonna keskkonnaalane teadlikkus- pool elanikkonnast leiab, et teab hästi, kuidas pakenditega ümber käia. Teadmatus, kuhu pakendeid viia, on vähenenud  27% - lt 16% - le.

Uuringu tulemustest selgus, et kõige paremini on pakendite tagastamine lahendatud maakonnakeskustes, kus 40% peredest viivad puhtad ja sorteeritud pakendid spetsiaalsetesse konteineritesse.

Regioonidest paistis erilise korrektsusega silma Lääne-Eesti, kus 53% perede poolt tagastatud pakend on lausa puhtaks pestud. Vastupidiselt Lääne-Eesti elanikele tagastavad tallinlased pakendi ilma seda loputamata või pesemata.  

Kõige probleemsem on Ida-Virumaa, kus 61% küsitletutest viib oma pakendijäätmed prügikasti ning 45% ei tea, kus pakendikonteinerid asuvad. Õnneks on tunda, et ka sealsed elanikud on pakendite sortimise vajaduse omale teadvustanud ning võrreldes eelmise aastaga on pakendit nõuetekohaselt tagastavate perede hulk kasvanud Ida - Virumaal 15% - lt 24% - le. Uuringust joonistusid selgelt välja ka kitsaskohad, mis vajavad parandamist - 32% vastanutest arvas, et pakendikonteinerid peaksid asuma kodudele lähemal, 31% vastas, et kogumiskohti peaks olema rohkem ning 27% vastanutest tegi ettepaneku, et kõikide pakendimaterjalide liikide kogumine võiks olla ühes kohas.