Kalendri tüüpi aastaraamat saab teie truuks kaaslaseks terveks aastaks. Kipume ju olulisi asju alailma unustama, kalendrisse saab aga alati kõik vajaliku üles märkida ja sealt korduma kippuvatele küsimustele vastuseid otsida.

Kui senimaani on “Maalehe aastaraamatud” olnud suuremalt jaolt pühendatud aiandusteemadele, siis seekord oleme taimede kõrval rohkem ruumi andnud meisterdamisele ja käsitööle. Ees ootavad ju sügis- ja talvekuud oma pikkade õhtutega, mida on mõistlik millegi kasulikuga täita.

Et iga kuu toob endaga kaasa midagi toredat ja just sellele ajahetkele omast, siis oleme ka oma nõuanded ja näpunäited sedaviisi grupeerinud. Kevadel ja suvel tegutseme rohkem väljas, kujundame aeda ja meisterdame vajalikke asju, sügisel ja talvel pühendame rohkem aega näputööle, köögis askeldamisele ja toataimede eest hoolitsemisele.

Nii saab kevadel asjalikke juhatusi, kuidas valmistada maasikatorni või lindudele pesakasti. Kevadel tuleb üle vaadata ka sillutis ja terrass ning aastaraamatust leiab juhtnööre, mismoodi seda kõige parem teha oleks.

Suvel toimetame rohkem aias ja seetõttu leidub suvekuude artiklites hüva nõu aias toimetamiseks, samuti ideid, kuidas aeda väikesi rajatisi teha. Ka juhatus, kuidas kodus jäätist valmistada, on aastaraamatus olemas.

Nagu alati, leiab lugeja aastaraamatust lisaks täielikule kalendrile ka Thuni külvikalendri, et selle järgi vaadata õigeid aegu külvamiseks ja koristamiseks. Samuti on igaühele jäetud piisavalt ruumi ilma- ja loodusvaatluste tegemiseks ning oma tervisenäitajate ülesmärkimiseks.