„Väikesaarte elanikud teavad kindlasti ise kõige paremini, millest neil puudus on ning mille järgi on kõige suurem vajadus. Riik saab siin õla alla panna, et saarte elanike elukeskkonda parandada,“ ütles minister.

„Heaks näiteks on eelmise aasta kinnitatud projektid. Nende seas on näiteks Piirisaare tankla rajamine, Prangli ja Vormsi saare päästevõimekuse parandamine, Manija külastuskeskuse puurkaevu rajamine, Ruhnu teenindusmaja projekteerimine ja küttesüsteemi väljaehitamine või Kihnu saarel tuletõrje veevõtu koha ehitamine,“ lisas minister Aas.

Väikesaarte programmi eesmärk on kaasa aidata saarte kogukondi, et paraneks sealsete esmatähtsate teenuste kättesaadavus ja tõuseks ka nende kvaliteet. Programmis mõistetakse esmatähtsate teenustena mandri- ja saarevahelisi transpordiühendusi, sealhulgas ka ühendust saarekeskuse ja sadama vahel, hoolekande- ja tervishoiuteenuseid, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavust, jäätmemajandust, juurdepääsu alg- ja põhiharidusele, päästeteenuseid ning sideteenuseid.

Väikesaarte programmi kuuluvad 13 saart – Naissaar, Prangli, Aegna, Väike-Pakri, Osmussaar, Vormsi, Kihnu, Manõja (Manilaid), Kesselaid, Vilsandi, Ruhnu, Abruka ja Piirissaar.

Toetuse saajad on kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, riigiasutused ja ettevõtjad.

Lisainfo väikesaarte programmi kohta ja eeltaotluse vorm on kättesaadav Pärnu Maavalitsuse veebilehel.