„Väikesaarte programmi rakendatakse juba seitsmendat aastat ning sel aastal oli see eriti populaarne. Kokku taotleti raha kaks korda rohkem kui programm ette näeb ehk 1,3 miljoni euro ulatuses.“

Kinnitatud projektide hulgas on näiteks Piirissaarele hõljuki soetamine, Aegnale vajaliku päästetehnika soetamine, Vilsandi saarel asuva Vikati sadama arendamine, Piirissaarel asuva kaupluse renoveerimine, Ruhnu koolile uue mööbli soetamine, Abruka saarele kütusetankla rajamine, Manijale tuletõrje veevõtukoha rajamine ja Vormsi merepääste võimekuse tõstmine.

Programmis mõistetakse esmatähtsate teenustena mandri ja saare vahelisi transpordiühendusi, sealhulgas ka ühendust saarekeskuse ja sadama vahel, hoolekande- ja tervishoiuteenuseid, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavust, jäätmemajandust, juurdepääsu alg- ja põhiharidusele, päästeteenuseid, sideteenuseid ning eluruumide arendamist, eesmärgiga tagada kohaliku omavalitsuse poolt avalikku teenust osutavale ametnikule või töötajale eluruum.

Väikesaarte programmi kuuluvad 12 saart – Naissaar, Prangli, Aegna, Osmussaar, Vormsi, Kihnu, Manija, Kesselaid, Vilsandi, Ruhnu, Abruka ja Piirissaar.

Toetuse saajad on kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, riigiasutused ja ettevõtjad.