Nüüd aga ütles Vakra ajakirjanikule, et ta on täna igati linnas mesilaste pidamise poolt. "Mesilased on kindlasti linnasüsteemis vajalikud ja nende pidamine on igati mõistlik ja keskkonnasõbralik. Lihtsalt kui linnamesilaste pidamine muutub väga populaarseks, siis on vaja välja mõelda regulatsioon, et neid saaks pidada nii, et nad naabreid ei häiriks."

Eelmisel nädalal teatas presidendi kantselei, et juuni lõpust asub vabariigi presidendi kantselei roosiaias kolm mesitaru. Roosiaias toimetavad väga rahulikku tõugu kraini mesilased, kelle põhirass on pärit Sloveeniast ja Alam-Austriast. Roosiõitelt mesilased mett ei kogu, Kadrioru pargis on palju muid mesilastele sobivaid taimi.

Mesilased on aeda toodud koostöös Eesti Mesinike Liiduga ja nende heaolu eest kannab samuti hoolt EML. Esimene mesi korjatakse peale 20. augustit. Pool meetoodangust läheb mesinikele, teise poole saab presidendi kantselei. Kantseleile jääv meetoodang villitakse spetsiaalsetesse purkidesse ning need lähevad presidendi kingitusteks.