Kohaliku Vidzeme partei esimees Krauklis juhib tähelepanu ka sellele, et praegune Läti aktsiisisüsteem tuleb üle vaadata, sest kõik ei minevat sel aastal enam plaanide kohaselt. Nimelt ei tohi kaotada seda rahavoolu, mis Põhja-Lätile ning kogu riigile kasu toob.

„Sel aastal pole aktsiis nii hästi ja plaani kohaselt laekunud. Lätis on vastu võetud trepp, mille kohaselt alkoholiaktsiisi igal aastal tõstetakse. Eesti vähendas enda aktsiisitõusu poole võrra. Kui meie oma trepiastmeid väiksemaks ei tee, siis saame vähem raha, kui oleme plaaninud,“ sõnab Krauklis, kes on enda sõnul teemasse põhjalikult süvenenud.

Krauklis usub, et oma aktsiiside planeerimisel peaks Läti arvestama mitte ainult lihtsa matemaatikaga vaid kogu kontekstiga. Nimelt tuleb lisaks aktsiisidele väga tähelepanelikult jälgida muid faktoreid, mis mõjutavad seda, kas inimene otsustab Lätti sõita.

„Ainult pudeli pärast sa 400 kilomeetrit ei sõida. Inimene sõidab selle maa, sest ta on arvestanud osta õlut, kangemat, paagitäie bensiini ning midagi veel. Kui talle üks neist komponentidest enam huvi ei paku, siis ta ei sõida,“ arutleb linnapea.