Aasta esimene päev (01.01) on lauge kõrgrõhuharja mõjul enamasti sajuta, kuid udu tekkeks on tingimused soodsad. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on -1..+3°C. 2015.a. esimeseks päevaks tugevneb Põhja-Euroopa kohal läänevool, mis kannab ka Läänemere äärde niiskust lisaks. Siin-seal tibab veidi vihma. Edela- ja läänetuul on rahutu, saartel on puhanguid 15 m/s. Õhutemperatuur on +1..+4°C.

Reede (02.01) öösel liigub ookeanilt väga kiiresti madalrõhkkond Skandinaavia rannikule ja päevaks edasi Botnia lahele, muutudes järjest aktiivsemaks. Edelatuul hommikuks tugevneb, päevaks paisub tormiks, puhangud tõusevad sisemaal 18, rannikul 28, saartel pole välistatud 32 m/s. Sajab vihma, sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel +1..+5°C.

Laupäeval (03.01) eemaldub madalrõhkkond Valge mere äärde, aga Läänemere ümbrus jääb selle mõjusfääri. Eestis puhub väga tugev edela- ja läänetuul, puhangud ulatuvad sisemaal üle 15, rannikul 25, saartel 30 m/s. Õhtul pöördub tuul loodesse. Mõnes kohas sajab vihma ja lörtsi, õhtul ka lund. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..+4°C.

Pühapäeva (04.01) öösel suundub madalrõhkkond Põhja-Venemaa kohale ja selle edelaservas sajab Eestis lörtsi ja lund. Puhub tugev loodetuul, puhangud ulatuvad 15, rannikul 20 m/s. Päev on tõusva õhurõhu foonil enamasti sajuta. Tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -2..+3°C, sisemaal võib kohati -5°C-ni langeda.

Esmaspäeval (5.01) tugevneb kõrgrõhuharja mõju. Kohati võib veidi lund sadada. Tuul nõrgeneb ja puhub läänekaarest. Loodevoolus lisandub külmemat õhku. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..-6, öösel kohati kuni -10°C.

Teisipäeva (06.01) öö on kõrgrõhuharja mõjul sajuta ja rahulik. Õhutemperatuur on -5..-10°C. Päeval liigub Skandinaaviasse madalrõhulohk ja selle survel pöördub tuul kagusse ning tugevneb. Õhtul võib Lääne-Eestisse ka lumesadu jõuda. Õhutemperatuur on 0..-5°C.