Skulptor Aivar Simsoni (Seaküla Simson) käe all valmib seltsimaja hoovile vanametallist laevuke, mis tuletab meelde 15. sajandist kuni 18. sajandi alguseni kestnud mererööve ühes aktiivseimas röövide piirkonnas – Pärispeal.

Kell neli esietendatakse humoorikat Pärispea küla ainelist näidendit "Päris pea ehk Kreutzwaldi sõber", kus osalevad Eesti esinäitlejad Draamateatrist Mari-Liis Lill, Tiit Sukk ja Ivo Uukkivi ning muusik ja saatejuht Emil Rutiku. Näidendi lavastaja on Ingomar Vihmar ja dramaturg Martin Algus.

Pärispea on üks väheseid Eesti külasid, millel on oma sümboolika. Aprillis lõppenud ideekonkursile saadeti küla iseloomustamiseks tunnuslauseid, millest valiti see üks ja kõige õigem, millest saab küla ametlik tunnuslause. Külal on nüüdsest ka oma lipp ja vapp, mille pidulik esitlemine on samuti planeeritud 1. augustil algusega kell kaks.

Üheks tähtsaks osaks peol on pakkuda külalistele Eesti häid ja paremaid roogasid. Rannaküla ajalooga hästi haakuvaid toite pakub Eesti Kulinaaria Instituut eesotsas gastronoomiameistri enda, Dimitri Demjanoviga. Loomulikult pakutakse ka koduõlut, suitsukala, mängitakse sportmänge.

Kell kuus algab peoõhtu, kus mängib tantsuks ansambel ning esinevad isetegevuslased Kuusalu vallast.