Kingipakki tehes saavad kõik eestimaalased pakkuda põgenikelaagrites elavatele lastele pisut jõulutunnet. Kolmapäev, 28. november on pakkide kogumiskohtadesse viimiseks viimane päev ja tänaseks on neid kogunenud juba omajagu.

Kõige rohkem kingipakke – tervelt 196 – on annetatud Narva Soldina Gümnaasiumist. „Seal veab asja väga suure südamega õpetaja Anna Ignatjeva,“ selgitab Angus-Dei Üprus ja lisab, et eelmise aasta kogemus on näidanud, et inimesed aktiveeruvadki viimasel hetkel.

Kingipakki soovitab ta panna hügieenitarbeid (hambahari, hambapasta, seep jms), väiksemaid sooje riideesemeid (mütse, salle, sokke), mõni pehme loomake, pall või loovust arendavaid mänguasju (joonistustarbed, konstruktor, klotsid, pusle).

„Ka komme võib panna, kuid peab vaatama sellised, mis ära ei sula, kui pakk kuuma ilma kätte satub,“ hoiatab Üprus.

Niisiis, otsi panipaigast välja mõni tühi kingakarp, täida see kingitustega ja vii kogumiskohta.
TÄHT IDAS
  • Kuut riiki ja kolme kontinenti hõlmav kampaania „Täht idast” eesmärk on 1. novembrist 28. novembrini valmistada, koguda ja kohale toimetada 6000 kingitust maailma kriisikolletes sõjategevuse tõttu kannatavatele lastele.
  • Kingituse saad viia: Sõbralt Sõbrale kauplustesse Viljandis, Keilas, Tallinnas (Kroonikeskuses, Balti jaama turul) ja Pärnus, Peeteli ja Kaarli kirikusse ning Pinwheel Shop’i Tallinnas, Pauluse kirikusse ja EELK perekeskusesse Tartus, Kärdla päevakeskusesse, Harkujärve kogukonnakirikusse ja Saku Toomase kogudusse. Kogumiskohtade täpsed aadressid leiad projekti kodulehelt http://www.starintheeast.net/
  • Transport Jordaaniasse, Indiasse ja Gruusiasse on kahjuks üsna kulukas, seetõttu palutavad korraldajad, et iga kingakarbiga tehtaks transpordikulude katteks ka viieeurone annetus. Arveldusarve nr: EE131010220214844220; selgitus: Täht idas; saaja: Ühiskonnatöö Sihtasutus