Väljavõtteid Vavilova ja tema abikaasa Andrei Bezrukovi raamatust “Naine, kes oskab hoida saladusi”, avaldas ajaleht Komsomolskaja Pravda. Muu hulgas kirjeldatakse seal, kuidas naine saanud ülesandeks värvata Tallinnas keegi “Edgar Nikolajevitš Ruus, Tallinna linna täitevkomitee protokolliosakonna ülem,” kasutades legendina kohtumiseks, et eaka mehega soovib vestelda Komsomolskaja Pravda ajakirjanik Moskvast.

Edasi kulgeb Vavilova kirjapandud lugu banaalselt: pärast jutuajamist jõuavad tegelased välja naise hotellituppa, kus noor luuraja lükkab värvatava robustsed lähenemiskatsed karatevõtete abil tagasi ja sunnib tolle lahkuma. Nii kukub ka värbamiskatse lõplikult ja pöördumatult läbi ning hiljem Ameerikasse kolinud spioon peab rutakalt linnast lahkuma, et mitte liigset tähelepanu äratada. Kuu aega hiljem aga “Edgar Nikolajevitš Ruus võeti ametikohalt maha ja saadeti kaugesse kalurisovhoosi peainseneriks”.

Otsingumootorid ei anna tunnistust ühegi Edgar Nikolai poeg Ruusi nimelise inimese reaalsest eksistentsist. Perekonnanimi Ruus on Eestis aasta alguse seisuga statistika järgi 216 meesisikul.