Oma teekonnal läbib ta üksteist riiki, kus teeb koos saatemeeskonnaga peatusi, kohtub kohalike kogukondadega ning uurib, miks on väikeluige arvukus kahekümne aastaga ligi poole võrra vähenenud.

Eestisse plaanib Sacha jõuda oktoobri keskpaigas ning liigub siin marsruudil Luhamaa-Tartu-Rapla-Haeska-Lihula-Pärnu-Häädemeeste ning 10. oktoobril peetakse Tartus luigapäev, mille kohta leiad täiendavat infot SIIT.

Ettevõtmist toetavad nimekad uurijad ja näitlejad nagu Judi Dench, Ranulph Fiennes, David Attenborough, Kate Humble, Pen Hadow ja Ann Daniels.

Luikede lennu Eesti patroon on Jaan Tätte, kes ütles: „Luik oma ilus, suuruses ja hapruses on minu jaoks kogu elava looduse sümboliks. Kui peaksime kuulma viimase luige kluugutust, ei ole kaugel ka viimase inimese appikarje. Meie vōimuses on seda hetke edasi lükata.“

Flight of the Swans Eesti üritusi toetavad ja korraldavad Eesti Maaülikool, Eesti Ornitoloogiaühing, Keskkonnaamet, Tartu Loodusmaja, Eesti Tiibvarjuspordi Liit, Silberauto, Kollamaa puhkemaja, Tuulingu puhkemaja jt.