Kandidaadi vanus ja sugu ei ole olulised, küll aga on oluline see, et ta oleks iseseisev, otsustusvõimeline, energiline, hea silmanägemise ja kuulmisega, võimeline enda järelt koristama ja mis kõige tähtsam – hea ujuja. Mereharidus või eelnev töökogemus sarnasel ametikohal on ainult eeliseks.

Uuele meeskonnaliikmele pakutakse kandidaadi loomuga sobivat tööd, tasuta majutust Tallinnas Kalamaja piirkonnas, piiramatus koguses sööki ja võimalust magada siis, kui ta seda ise soovib. Eriti heade töötulemuste eest on kapten nõus kandidaadi ööseks kaissu võtma.

Töö on täistööajaga ja kuupalgaga 800 kuni 1700 eurot.

Laevakassi põhitööks on hiirte ja rottide püüdmine. Asi on selles, et laevasõitu pakkuval ettevõttel peab olema kas näriliste tõrjega tegeleva firmaga leping või võib pardal olla nunnu kiisu, kes on veterinaari poolt igati terveks tunnistatud ja vajaduse korral valmis hiiri püüdma.

Paari päevaga on laekunud juba 30 CV-d koos pildi ja motivatsioonikirjaga, kinnitati ettevõttest. Kusjuures kandideerijad olevat väidetavalt head ujujad.

Aurik Katharina on tüüpiline Skandinaavia rannasõidu reisilaev, mis seilab peaasjalikult Tallinna lahel, viies huvilisi merele ja Naissaarele. Lisaks merereisidele korraldadakse laeval ka pulmi, firmasündmusi, sünnipäevi ning tehakse kõike muud toredat, mis meelelahutusega alati kaasas käinud on.