Laev ja meeskond peavad saama teha esmalt ka proovisõidud liini sadamate vahel, et seejärel asuda ametlikult liini teenindama. Anname meestele ja laevale aega üksteisega harjuda, et siis juba reisijad ja sõidukid pardale võtta. Ormsö alustab ülesõitu Nasvalt Rohuküla sadamasse homme ilma paranedes. Laeva kohest lahkumist Nasvalt takistab täna õhtuks tõusnud tugev tuul puhanguti kuni 17 m/s.

Otseleping Lääne maavalitusega liini opereerimiseks koos reisiparvlaev Ormsö vastutavale kasutusele andmisega sõlmiti alles 17. mail. See jättis harukordselt vähe aega laeva tehniliseks üleandmiseks ja dokumentatsiooni korda ajamiseks. Kõik osapooled on pingutanud ühiselt hea tulemuse nimel ja koostöös saab Vormsi saar lõpuks ometi oma laeva.

Reise Sviby-Rohuküla-Sviby liinil teenindab kuni uue laeva liinile tulekuni parvlaev Harilaid. Väinamere Liinide esimene reis Vormsi liinil väljub esmaspäeval kell 6.45 Vormsilt Sviby sadamast. Rohukülast väljub esimene reis kell 7.45. Reisi kestvus on umbes 45 minutit.

Väinamere Liinid avab 1. juunil Vormsi liinil ametlikult ka e-piletite müügi kodulehel www.tuulelaevad.ee. 31. mai seisuga on Väinamere Liinid sõlminud Vormsi elanikele juba 141 kliendilepingut ja vormistanud kokku 197 püsielaniku sõiduki sooduskaarti.