Autojuht väljus tema sõnul masinast veel enne, kui see jää alla vajuda jõudis. “Selline asi käib aeglaselt, kõigepealt tavaliselt tagumised rattad ja siis esimesed,” ütles ta.

Kaldast 1,5 kilomeetri kaugusel juhtunud õnnetuse põhjuseks peab Õiglas kolmnurgakujuliselt pragunenud lahtist jääd, mille võis tekitada mõni varasem jääd ületanud raske auto.

Õiglas loodab, et juhtum pidurdab üle jää sõitvaid autojuhte jääteede ametlikku avamist ootama. Lääne regionaalne maanteeamet tahab jääteed avada jaanuari keskel.

Kui Vormsi-Rohuküla vahelisel jääl on ameti teatel veel kohti, kus jää paksus jääb alla nõutu, siis Haapsalu-Noarootsi vahel puudub jäälesõidu koht.

“Meie soovitus on kasutada ainult ja ainult ametlikke jääteid ning siseveekogudel mitte autodega sõita,” ütles päästeameti pressiesindaja Marek Simulman Maaleht.ee-le. Ta nentis, et hoiatustest hoolimata lähevad inimesed siiski autodega igal aastal jääle.

“Eks see ole siis autojuhi enda vastutusel ja kui kellegi sõiduk läbi jää peaks vajuma, siis meie seda välja tõstma ei hakka muidu, kui ainult juhul, kui inimesed on hädas,” sõnas Simulman.

“Kui ainult sõiduk on jääst läbi vajunud, siis selle ülestõstmiseks tuleb pöörduda vastavate firmade poole. Need juhtumid on analoogsed sellega, kui kellegi auto jääb metsa kinni — ka siis ei tule päästeteenistus autot välja tõmbama.”