1. veebruaril kirjutas Enno Tammer ajalehes Postimees, et peaministri perekond näpsas omandireformi õigustatud subjekti eest maja Pühajärve vallas Truuta külas ja tahab nüüd endale võtta ka tema maa.

Mõne päeva pärast avalikustati, et Vähi oli kombineerinud tütrele võimaluse erastada korter Tallinnas. Sündmused olid aset leidnud juba aastail 1992–1995.

Kõigepealt oli Tallinna Lõuna rajooni valitsus tunnistanud Liivalaia tänava 42ruutmeetrise korteri elamiskõlbmatuks ning andnud rendile Vähi riiulifirmale Valga Group.

Seejärel muudeti korter tööandja eluruumiks ning sinna registreeriti Tiit Vähi tütar, misjärel tütar korteri linnalt erastas.

Parajasti opositsioonis olnud reformierakondlane ja Riigikogu ajutise korruptsioonikomisjoni aseesimees Jürgen Ligi kommenteeris peaministri rahaasju: “Siiani ei ole Vähi ju olnud peaminister mitte usalduse, vaid huvide pinnalt. Teatud seltskonna huvide pinnalt. Keegi ei ole arvanud, et tal ei ole luukeresid. Pigem arvatakse, et tal on terve surnuaed olemas. Küsimus on lihtsalt, kui palju ollakse huvitatud selle kõige avalikustamisest...”

Tiit Vähi võitis Riigikogus korteritehingu tõttu korraldatud umbusaldamise, kuid esitas 25. veebruaril presidendile ise tagasiastumispalve.

17. märtsil astus ametisse Mart Siimanni valitsus.