Te ei ole listeeriaskandaalis avalikkuses peaaegu kordagi sõna võtnud. Miks te VTA peadirektorina sedavõrd olulise teema puhul varju hoiate?

Antud teema puhul on Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) kõneisikuks olnud algusest peale üks kõneisik. Selleks on olnud peadirektori asetäitja Olev Kalda. Listeeriateema on ülimalt keeruline, nõuab ekspert-teadmisi ning juhtumiga väga kõrgel tasemel kursis olekut. Kuna Olev Kalda on just selle teema ekspert ning mina olen asutuse üldjuht, olemegi esinemised selliselt jaganud. Siiski ei saa nõustuda väitega, et VTA peadirektor pole sõna võtnud, näiteks oktoobri alguses vastasin avaliku selgitusega kriitikale siin.

Maaeluminister Mart Järvik väidab oktoobri alguses (vt siit), et VTA pole talle esitanud tõendeid selle kohta, et M.V.Wooli tooted oleksid ohtlikud. Kas ministri väide vastab tõele?

VTA teeb koostööd kõigi osapooltega ning edastab andmeid vastavalt seadustele. Riigiasutusena peame täpsust ja koostööd enda usaldusväärsuse aluseks. Me mõistame, et värskelt ametisse astunud ministritega võib tekkida olukordi, kus nad alati ei pruugi olla kursis kõigi teemadega, uued nõunikud pole samuti endale kõiki teemasid selgeks teinud, kuid ma võin kinnitada, et midagi me pole enda teada hoidnud, kõik küsimused on saanud meiepoolsed vastused. Hetkel oleme aru saanud, et ka ministeeriumi poolt on rahulolu koostööga kasvanud.

Kas Mart Järvik püüdis omalt poolt mõjutada VTA kontrolle listeeriabakteri tuvastamisel M.V.Wooli tehastes?

Meie tugev külg ei ole poliitika-analüüs. Usume alati parimat ning hetkel on meie koostöö ministeeriumiga hea. Oleme vastanud kõigile küsimustele, mis on antud teemaga ülesse kerkinud. Meile on oluline, et oleks tagatud ohutu toit Eestis.