"Võidu tõi muljetavaldav tootmise filosoofia, mitmekesisus, pere kaasamine ettevõtmisesse, sära silmades ning panus küla arengusse," lausus Sõrmus.

Timmi alustas talupidamist väikestel pindadel, tõustes aastatega Kagu-Eesti suurimaks köögivilja-ja seakasvatajaks, kes harib maid juba neljas vallas. Samuti on ta suurim taluperehest tööandja, andes masu ajal alalist tööd 40 inimesele.

Timmi talu tugevuseks on kogu pere koostöö, kus pojad juhivad eri talusuundi. Teravili ja rapsi on talus ligi 600 ha-l, kartul ja köögivili 150 ha-l, talu moodsates sigalates kasvab üle 3000 sea aastas. Jaagumäe talu toodab hapukapsast, kooritud kartulit ja köögivilja üle 2000 tonni aastas, enamuse toodangust müüb Timmi oma rajatud kaubanduskeskuses Võrus. Navi külla ehitatud seltsimaja on üks Võrumaa kaunimaid ja ehitatud suuresti tänu Jaagumäe talu peremehe toele.

Mart Timmile anti konverentsil koos aasta põllumehe tiitliga üle ajaloolise „Külvaja” kuju vähendatud koopia. Ferdi Sannamehe pronksist skulptuuri „Külvaja” võitis 1928. aastal tollane Piistaoja talu peremees Theodor Pool kui Eesti parima talu omanik.

Swedbanki poolt tšekk 30 000 krooniga koolituse jaoks. Swedbanki põllumajandussektori juhi Meelis Annuse sõnul on Aasta Põllumehe valimine väärikas ja traditsioonidega ettevõtmine ning pank peab väga oluliseks tunnustada põllumajandussektori ettevõtjaid läbi selle konkursi. „Loodame, et meie koolitustoetus aitab Aasta Põllumehel täiendada oma teadmisi, avardada silmaringi ning seeläbi tõsta ka oma talu konkurentsivõimet,” ütles Annus.