Selle aasta algul võttis Avo Samarüütel vastu aasta parima piimakarjakasvataja tiitli. Männiku Piima robotlaut on üks eeskujulikumaid Eestis ja saab robotlautadest kõige kõrgemaid tulemusi: üle 300 pealine kari annab 10 000 kg piima lehma kohta. Kõrge väljalüpsi eeltingimus on hea söötmine ja veiste tõuaretus.

“Oleme püüdnud kõik asjad automatiseerida, inimeste ülesandeks jääb masinatel ja protsessidel silm peal hoida,” räägib Samarüütel.

Ka põlde haritakse Männiku Piimas tipptehnoloogiaga. Tänavusel viljelusvõistlusel sai Männiku Piim nisu osas teise koha 7,6 t/ha-ga, mullu võideti rapsisaagiga esikoht. Eesti kõigi aegade nisusaagi rekord kuulub 9,7 tonniga samuti Avo Samarüütlile. Maid harib mees 1300 ha.

"Piim ja vili on võrdselt tähtsad, sest üks haru täiendab teist, aga kõige tähtsam meie firmas on inimene," rõhutab värske tiitlikandja, et kõige olulisem on tagada inimväärne elu ka maatöö tegijatele.

Tiitlile „Aasta põllumees 2011“ kandideeris 13 põllumeest 9 maakonnast. Teravilja-ja piimakarjakasvatajate kõrval olid esindatud nii hobuse-, lamba- kui vähikasvatajad, oma esindaja panid välja ka lihaveise- ja maakarjakasvatajad.