Raikkülast liigutakse edasi Pärnumaale Vändrasse, kus tutvustab oma tegemisi aasta parimaks piimakarjakasvatajaks valitud Ilmar Teevet, kes on OÜ Vändra juhataja.

Pärnumaalt osaleb tänavusel konkursil teinegi kandidaat, Männituka talu noorperenaine Margot Saare, kes on OÜ Männituka Farm juhatuse liige. Margot Saare kureerib moodsas robotlaudas üle 100-pealise piimakarja kasvatust, lisaks kasvatab kanu ja peab jaanalinde.

Kui teisipäeval tutvutakse nende konkursi kandidaatidega, kelle põhitegevuseks on piimakarjakasvatus, siis kolmapäev 9. juuli on pühendatud lihaveisekasvatusele. Hiiumaad esindab tänavusel „Aasta põllumehe” konkursil Ado-Tooma talu peremees Tiit Uusoja Käina vallast Kassari külast. Uusoja tegeleb lihaveisekasvatusega ranna-aladel, tema ettevõtmistega tutvub konkursi žürii kolmapäeva hommikupoolikul. Pärastlõunal aga sõidetakse Läänemaale, kus Lääne-Nigula vallas Linnamäel kasvatab lihaveiseid Arne Tamm. Arne Tamm hooldab herfordide, aberdiin-anguste ja šoti mägiveistega ranna-alasid Haapsalu lahe ääres Silma looduskaitsealal. Lisaks harib Tamm ligi 900 ha maad ja peab teraviljakasvatust Läänemaa põldudel samuti väga oluliseks ja endale südamelähedaseks alaks.

Konkursi „Aasta põllumees 2014“ žüriisse kuuluvad žürii esimees Are Selge (Eesti Maaülikool), Kalev Kotkas (Riigikogu), Raul Rosenberg (Maaelu Edendamise Sihtasutus), Illar Lemetti (Põllumajandusministeerium), Jaan Sõrra (Eesti Põllumeeste Keskliit), Karin Sepp (Eestimaa Talupidajate Keskliit/MTÜ Nooratlunikud), Kalle Reiter (Eesti Aiandusliit), Tõnu Post(Aasta põllumees 2013), Roomet Sõrmus (Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda), Aivar Viidik ja Silja Lättemäe (Maaleht) ning Milvi Aun (Keskkonnaamet). Põllumeeste tegemistega tutvuvad suvistel ringkäikudel ka Aasta põllumehe konkursi toetaja Nordea Panga esindajad.