Järvamaal tutvutakse Metsanurga talu peremehe Jüri Ilvese lihaveisekasvatusega. Viljandimaal näitab žüriile oma hobusekasvatust tuntud ratsasportlane Gunnar Klettenberg.

„Olen hobusekasvataja ja ratsasportlane. Kindlasti ei ole see tavapärane põllumajandusettevõte. Investeeringu suurus sõltub ju alati sellest, missuguse hobuse ma lõpuks kasvatan, kas hobihobuse või mingil tasemele võistlushobuse,“ teatab Gunnar Klettenberg, kes on ka Eesti rahvuskoondise liige. Aasta põllumehe konkursile esitas Klettenbergi Eesti Ratsaspordi Liit.

Õhtu eel jõuab aasta põllumehe konkursi žürii Häädemeestele Pärnumaal, kus majandab tänavune parim maakarjakasvataja Piret Alfthan Massiaru POÜ-st. Alfthan peab koos soomlasest abikaasaga holsteini tõugu piimakarja, lisaks on ka alla 10-pealine maakari. Selles laudas lüpstakse ka maatõugu lehmi robotlüpsil. Eesti Maakarja Kasvatajate Seltsi juhatus tunnistaks Massiaru POÜ parimaks maatõu farmiks ja Piret Alfthani hoida on tänavu rändhõbekarikas. Piret Alfthan on edukalt hoidnud ja aretanud maatõugu, lisaks oma põhitegevusele vetarstina enam kui sajapealise karjaga tegeledes.

Konkursi žürii esimees on Are Selge Maaülikoolist, lisaks on žüriiliikmetena esindatud erinevad maamajanduslikud organisatsioonid, konkursi korraldajad Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, samuti Põllumajandusministeerium ja Keskkonnaaamet.