Nurme sõnul on nii piima kui teravilja eest pakutav hind 1000 kr alla omahinna tonni toodangu kohta. Põllumehe hinnangul on seis väga keeruline, kuid loodetavasti mitte lootusetu. "Parafraseerides president Lennart Meri: olukord on sitt, kuid see võib olla tulevikus väetis," ütles ta.

Keeruline majanduslik olukord on sundinud põllumeest üle vaatama kõik kulukohad ning tulukuse tõstmise võimalused. Sisuliselt on põllumees tänaseks kivist vee välja pigistanud. Samasugust käitumist tahetakse näha ka riigi poolt, kes pole kindlasti tõsiselt kokkuhoiuga tegelenud.

Siiski on Nurme sõnul näha teatud muutusi kasvõi kontrollijate hoiakuid vaadates. Kui aastaid tagasi oli kontrollija kehakeel ning hoiak taluõue tulles nagu oleks idamaa tark saabunud lollide õuele, siis selliseid ametnikke jääb õnneks järjest vähemaks.

Rasketel aegadel püütakse leida toetust sama valdkonna tegijatelt. Nii on näiteks kahekordistunud teravilja- ja rapsikasvatajate ühingu liikmete arv. Liikmeid üle 160, kellel kokku üle 80 000 ha põllupinda. Nurm märkis, et põllumehed on aru saanud - koos sisendeid ostes ja toodangut müües on võimalik üsna palju võita.

Kõige rohkem kriitikat suunas Nurm Brüsseli poole, kus ollakse mitte aeglased otsuste tegemisel, vaid lausa kohmakad. Ta tõi näite, kus põllumajandusvolinik moodustas alles nüüd, aasta peale piimahinna langust, töörühma, kes peab oma ettepanekud tegema 2010. aasta juuniks. Parafraseerides Oskar Lutsu ütleb Nurm: "Kui Euroopa komisjon jõudis teadmisele, mida piimandusega peale hakata, olid lehmad juba tapamajja viidud."

Lisaks loodab ta, et muutub vilja interventsiooni kokku ostu aeg.  Praegune november-detsember on talunike jaoks liiga hilja ning annab kokkuostjatele maksta häbiväärset hinda viljale. Paljud kasvatajad on aga sundseisus, kuna puudub laopind, kus vilja säilitada. Seega võiks meie kliimat arvestades käivituda teravilja interventsiooni kokkuost 01. septembrist.

Valdavas osas Euroopast vili salves septembri alguses. Interventsiooni kokkuost võiks siin käivituda 1. septembrist, annab võimaluse valida, kas interventsiooni kokkuostule viia või kokkuostjale. Euroopa komisjon võiks seda teha. Olemasolevad reeglid seda ei luba, kuid reegleid saab muuta.

Selleks ja järgmiseks aastaks soovib Nurm kõigile põllumeestele aga paremat turuõnne.