Keskmiselt joob inimene kuus 5,5-7 liitrit piima ehk kulu on 70 kr kuus. Samas juuakse õlut aastas 71 liitrit ehk 5,9 liitrit kuus, kui liitrihind on 26 krooni, siis kulu kuus on 153,4 kr. Kruuda sõnul on hetkel piimast odavam mobiiltelefoni kõnehind ehk liitri piima hinna eest saab rääkida seitse minutit.

“Tahan, et lõppeks hädaldamine piima hinna ümber,” rõhutas Kruuda.

Kruuda sõnul ei saa õiglaselt võrrelda siinset piimahinda teiste ELi riikide hindadega, kuna meil on lisatud käibemaks. “Keskmiselt on toidukaupade käibemaks ELis kaks korda madalam kui Eestis,” ütles Kruuda. “Saksamaal on piim sama odav kui Eesti poepiim, aga seal pole lisatud käibemaksu.”

Piimatöötlejana soovib Kruuda rohkem koostööd tootja ning töötleja vahel. “Mina, piima kokkuostjana, olen huvitanud, et oleksime koos ning piim ei läheks välja, vaid tuleks Eesti tööstustesse. Rohkem tuleks luua koos lisandväärtusega tooteid, mille eest tulevikus rohkem raha saada.”

Kruuda sõnul peaks tugevamini võitlema hinnakõikumiste vastu. Tema sõnul oli väga halb see, et piimatootja ja -töötleja lasid kauplustel piima alla omahinna müüa. “Peaksime võitlema koos piima väärtuse eest. Kui Eesti maarahva roll on Eesti rahvas ise ära toita, siis ei tohiks sellest rollist välja vajuda.”