Äärmiselt madala sealiha hinna tõttu, samuti leviva Aafrika seakatku tõttu on pidanud mitmedki tootjad oma tegevuse lõpetama. Seda enam mõjub noore talupidaja Ave Haameri positiivne ellusuhtumine. Nii saigi rahva lemmikuks hakkaja taluperenaine, kes raskusi trotsides tegutseb innukalt seakasvatuses.

Täis indu, arendavad Põlvamaa noored – Ave koos elukaaslase Jürgen Vijaga ja talupõldudel majandava tädipoja Karel Kaldojaga - raskusi ja arendavad talu põllumajandust edasi.

Moodne Haameri talu täisautomaatne sigalakompleks valmis 2008. aastal, farm on Eesti Tõusigade Aretusühistu liige ja jõudluskontrolli teostatakse alates 1993. aastast. Tõuaretust tehakse seafarmis aretusprogrammi “Marmorliha” alusel. Ave Haamer arendab lisaks ühe omanikuna ka tootjate ostetud Vastse-Kuuste lihatööstust. Haameri talu sead müüakse Arke Lihatööstusesse ja Otepää lihatööstusesse Edgar, osa sigu on juba realiseeritud ka Vastse-Kuustes asuva ühistu Eesti Lihatööstus kaudu.

Maalehe veebihääletusel andsid lugejad oma lemmikpõllumehe poolt üle 6000 hääle. Kuna korduvad hääled arvesse ei läinud, oli lõpptulemuse otsustanud hääli vähem. Ave Haamer võitis tihedas rebimises rahvapõllumehe tiitli, saades häälte saagist 25%. Rahvapõllumehe tiitlile lisaks pälvis Ave Haamer ka eripreemia MTÜ-lt Eesti Noortalunikud.