Papagoid ja teised lemmiklinnud vajavad päikesepaistet, et nende keha saaks toota D-vitamiini. Ilusatel suvepäevadel viige oma lemmik avatud akna juurde või mõneks minutiks õue. Mõnus on nautida oma lemmiku seltsi päikesepaistel istudes.

Võtke linnuga ette väike reis

Enamik hästi kodustatud linde tunneb rõõmu väikestest reisidest koos omanikuga. Selleks tuleks linnule soetada reisipuur. Varustage oma lindu piisava koguse värske toidu ja veega reisi ajal.

Jagage värskeid vilju oma lemmikuga

Suvi on hea aeg jagada värskeid puu- ja köögivilju oma lemmikuga. Need on maitsvad ja pealegi tulvil kasulikke toitaineid, mis mõjuvad teie linnu tervisele hästi.

Pakkuge dušši

Enamik linde armastab kena värskendavat dušši, nagu enamik inimesigi. Kui väljas on kuum, pakkuge talle võimalust minna veepiserdaja alla või pange talle kauss veega, kus ta saab pladistada.

Rõõm lilledest

Suvel kasvab palju värvilisi lilli ja mõnel neist on õied, mis sobivad lemmiklinnule hästi mälumismänguasjadeks. Võite pakkuda talle näiteks ristikut, võilille või saialille. Need on kõik linnule ohutud ja kasvavad paljudes kohtades. Noppige need ainult kindlasti kohast, kus pole kasutatud pestitsiide või väetisi. Kasulik on need ka enne linnule andmist üle loputada.

Allikas: birds.about.com