„Venemaa põllumajandussektoril on tõeliselt paljutõotav tulevik. See leping muudab nüüdsest tänapäevased põllumajandusmasinad Venemaa ettevõtjale taskukohaseks,“ selgitab ettevõtte Claas juhatuse pressiesindaja Lothar Kriszun.

Nõudlus tõhusa saagikoristustehnoloogia järele püsib suur. Venemaal kasutatakse põllumajanduses praegu ainult 72 miljonit hektarit maad, kuigi põllumaaks sobivat ala on 122 miljonit hektarit.

Rõhutades enda pühendumist Venemaa turule, avas Claas 2015. aasta oktoobris oma Krasnodari tehases täiendava tootmisliini, mis maksis ligikaudu 120 miljonit eurot. Uus tootmisala on umbes üheksa korda suurem kui endine tehas, hõlmates ligikaudu 45 000 ruutmeetrit. Tänu sellele kasvab aastane tootmismaht kuni 2500 kombaini ja traktorini.

Tehnoloogiline unikaalsus ja ligipääs, mille poolest sarnaneb Krasnodari tehas ettevõtte kodutehasega Harsewinkelis, võimaldavad varustada ka teiste sektorite ettevõtteid.

Claas hakkas kasutatud masinaid Venemaale eksportima oma esimeste kohalike edasimüüjate kaudu 1992. aastal. Sellele järgnesid uued masinad ja esimesed Venemaa töötajad, kes vastutasid koolituse ning teeninduse eest.

2005. aastal sai ettevõttest esimene välismaine põllumajandusmasinate tootja, kes kasutas Venemaal enda tootmisruume. Sel ajal investeeriti umbes 20 miljonit eurot.

Allikas: Claas