Talunikud, mesinikud, traktoristid ja muutust tahtvad ning alternatiivsete ideedega väljas olevad linnainimesed marssisid üheskoos Potsdameri platsilt Angela Merkeli kantseleini. Aktivistid soovivad õiglasi hindu ja turureegleid talumeestele, õiglast kaubandus vabakaubanduse asemel, tervislikku ja tasutavat toitu igaühele, kliimasõbralikku ja regionaalset põllumajandust. Samuti seisavad ka geneetiliselt muundatud toidu (GMO) ja vabakaubanduslepingu vastu Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide vahel. Läbirääkimised lepingu jõustumiseks algasid 2013. aasta juulis ning kui see leping kehtima hakkab, on see suurim kahepoolne vabakaubandusleping ajaloos. Leping kujutab tõsist ohtu Euroopa Liidu standarditele, mis kaitsevad inimeste tervist, keskkonda ja sotsiaalset heaolu. „TTIP on suurim oht toidule ja põllumajandusele mis on meie ees. Igaüks, kes hoolib heast toidust taldrikul peaksid olema vabakaubanduslepingu vastu,“ leidis Friends of the Earth Europe esindaja David Heller. Uue lepingu järgi saavad müüa Ameerika tootjad kaupu Euroopasse Ameerika palju madalamate standarditega. Lepingust võidavad vaid ameeriklased ja suurtootjad. Kohalikud tegijad peavad uksed sulgema või kasutama näiteks kloori kanade pesemiseks, mis on suureks ohuks inimeste tervisele.

Näiteks võidakse vaidlustada Euroopa piirangud hormoonidega töödeldud lihale ja klooriga pestud linnulihale. Samuti võidakse kahtluse alla seada praegused plaanid Euroopa Liidus, mis piiravad sissepääsu naftale, mis tuleb eriti keskkonnakahjulikest õliliivadest, samuti kohalikud ja rahvuslikud keelud kildagaasi osas. Leping võib ohustada ka toidu märgistamise nõuded, sealjuures ka informatsiooni jagamist geneetiliselt muundatud koostisosade kohta.

Õpilasfirma SIBIS kohtus teiste puhta ja värske toidu austajatega ja sai juurde palju mõttekaaslasi, kellega koostööd teha üle Euroopa. „Samasugune olukord nagu Eestis, kus väiketootjal puuduvad võimalused saada väärilist tasu oma töö eest, on valitsemas enamustes Euroopa riikides.“ tõdes SIBIS meeskonnaliige Elo Johanna Kuklane. „Kui Euroopa Liit ja kohalikud valitsused midagi kohe ette ei võta, siis peagi regionaalset põllumajandust enam ei saa olla“

Õpilasfirma SIBIS on noorte poolt ellu kutsutud talukauba vahendusplatvorm, mis lubab värske talukauba toimetada tarbijani 24tunni jooksul. Meeleavaldusel osalemist toetas Eesti Roheline Liikumine.