„Sel aastal on fookuses põllumajanduspoliitikaga seonduvad teemad nii Euroopa Liidu kui ka Eesti kontekstis, arutleme ka Eesti majanduse tulevikuväljavaadete üle, analüüsime põhjalikult julgeolekupoliitikat ning arutleme meedia rolli üle kriisiolukordade kajastamisel. Räägime ka piimaturul toimuvast ning sisserände ohtudest ja võimalustest,” ütles Pastak.

Konverentsi peaeesmärgiks on pakkuda põllumajandussektori ettevõtjatele, tippjuhtidele ja -spetsialistidele kõrgetasemelist koolitus, värskeid mõtteid ja innustust.

„Meil on suur heameel tunnustada neljandat aastat järjest sektori silmapaistvat tippjuhti. 2016. aasta põllumajandussektori tippjuhi kuulutab konverentsil välja maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai,“ lisas Pastak.

Swedbanki juhatuse esimees Robert Kitt nentis, et raskused püsivad kõigis suuremates põllumajandusvaldkondades: piimahinnad seisavad madalal juba poolteist aastat ja tõusumärke veel ei paista, sigade arv on seakatku tõttu languses ning teraviljahindu hoiavad maas viimaste aastate suurenenud laovarud. „Pangana anname oma parima, et jätkata põllumeeste toetamist ja rasked ajad koos üle elada. Põllumeeste seisukohast on oluline püüda leida võimalusi ja jõudu ühistegevuseks,“ ütles Kitt.

Konverentsi avaettekande teeb maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai. Lisaks astuvad konverentsil üles Robert Kitt, Swedbank Eesti juhatuse esimees; Jaanus Murakas, E-Piim Tootmine AS-i juhatuse esimees; Neeme Raud, Eesti Rahvusringhäälingu uudiste toimetaja; Meelis Oidsalu, kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsler; Meelis Annus, põllumeeste ühistu KEVILI juhataja; Katrin Noorkõiv, MTÜ Liivimaa Lihaveis; Einar Jakobi, Viru lihaühistu juhatuse esimees; Tõnu Post, Kõljala POÜ juht; Jaak Läänemets, OÜ Avispeamees juhataja; David Vseviov, ajaloolane ja mõtleja, PhD.

Konverentsi korraldab alates 2006. aastast Olustvere teenindus- ja maamajanduskool koostöös Corpore Konverentsidega.


Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud:

2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa
2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg
2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer