Stella-Marii Tamme võitis poniklassi koolisõidu hobusel Rant (kasvataja Pihtla hobusekasvandus, omanik Bestamer OÜ) ja Maria Peterson harrastajate klassi koolisõidu hobusel Rüütel (kasvataja Eva Oberschneider, omanik Kaie Peterson). Viimase saavutuse teeb eriti märkimisväärseks see, et valdavalt eelistavad harrastussportlased soojaverelisi ratsusid.

Hõbemedali võitis noorte koolisõidus Marii-Heleen Raidmets hobusel Rokit (kasvataja Toomas Aarma, omanik Krista Raidmets), pronksmedali poniklassi takistussõidus Kati Raidma hobusel Ralf (kasvataja Probil OÜ, omanik Kati Raidma).

Märkimisväärne on samas noore ratsaniku Marii-Heleen Raidmetsa ja ponikasvu Rokiti saavutus, kes startisid ka seenioride klassi meistrivõistlustel ning said seal kirja korralikud tulemused. See on tase, milleni ei ole ükski eesti tõugu hobune veel küündinud, kuid on nüüd eeskujuks ja inspiratsiooniks nii kasvatajatele kui ratsutajatele.

Eesti Hobusekasvatajate Selts on eesti hobuse haruseltsi eestvedamisel viimastel aastatel tugevalt panustanud just eesti tõugu hobuste spordis kasutamisse, mille eesmärk on eelkõige talentide märkamine ja selle läbi enamate hobuste spordikasutusse suunamine.

Eesmärk on hakanud tasapisi täituma. Eesti hobust on taas märgatud ja leitud, et teadlik aretus on viinud võimekamate hobuste sündimiseni, samas kaotamata selle tõu üliväärtusliku geneetilist tausta ja valimit. Huvi hobuse ja tema ostmise vastu annab kasvatajatele vabamad käed valikute tegemiseks ja suurema kindlustunde parema turu tekkimisel.

Võime juba praegu öelda, et põline kohalik eesti hobune on saavutamas enneolematut populaarsust ning astunud spordiareenile paremate tulemustega kui keegi seda varem arvata oleks julgenud.

Stella-Marii Tamme ja Rant.