Eestis on piimandusteadust õpetatud juba 115 aastat
„Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna sooviks on edaspidigi edendada suur- ja väiketööstuslikku toiduainete valmistamist, mis on ülioluliseks lüliks eestimaise toidu tooteahelas,“ ütles praegune osakonna juhataja kt Hannes Mootse. „Kindlasti on meie eesmärgiks toiduainete tehnoloogia tippkompetentsi jätkusuutlik tagamine Eestis.“
Konverentsil kajastatakse toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia valdkonna õppe- ja teadustöö varasemat perioodi Eesti Maaülikoolis (Eesti Põllumajanduse Akadeemias, Eesti Põllumajandusülikoolis), antakse põgus tagasivaade viimasel ajal korda saadetule ning edasistele arengutele.
Lisaks eelnevalt nimetatud tähtpäevale möödub 85 aastat piimandusalase kõrghariduse ja 115 aastat piimandusteaduse (laiemalt võttes ka toiduteaduse) algusest Eestis.