Tema tunnustuse pälvinud pilt sündis suvise puhkuse lõpetamiseks ettevõetud retkel: „Kaalusin kuidas viimased kolme puhkusepäeva loodusfoto jaoks kõige tulemuslikumalt kasutada – sõitsin Sõrve bioloogiajaama Saaremaal, kus on palju häid pildistamisvõimalusi. Üllatav võimalus saabus tormisel augustiööl. Välibaasi õuel oli üles seatud ööliblikate seireks valguspüünis. Selle ümbruses tiirutav putukaparv meelitas omakorda ligi hulgaliselt nahkhiiri. Nende lennukaari vaadeldes sündis mõte neid jäädvustada kirka augustitaeva tähemaastiku taustal.“

„Viimastel aastatel olen fotograafias järjest rohkem püüdnud leida uusi ja tavapärasest erinevaid vaatenurki ning loomingulisi lahendusi. Üheks lemmikteemaks on aeglaste ja kiirete loodusnähtuste üheaegne jäädvustamine,“ rääkis Kose.

Lisaks võitis sellel konkursil imetajate kategoorias esikoha Sven Zaceki foto, ja teine tema foto sai äramärkimise. Ja ka Remo Savisaar sai samal konkursil võidu.

„European Wildlife Photographer of the Year” fotokonkurssi korraldab Saksamaa loomafotograafide ühendus (GDT). Euroopa loodusfotograafia konkurss on suuruselt ja mõjukuselt üks suurimaid, kuhu esitatakse  töid ülemaailmselt nii amatöör- ja profifotograafide poolt.

Konkursil tunnustatud fotode galeriid saad vaadata siin.