Sügiseste talgureiside valik on lai. Juba homme algavad kaht saart – Hiiumaad ja Vormsit - ja kolme tööpaika külastavad rahvusvahelised talgud Kõpus, Kõrgessaarel ja Rumpos, kuhu tuleb talgulisi suisa
üheteistkümnest erinevast riigist. Sügisel on plaanis looduskaitse talgud veel Vormsil, Matsalus, Jõgevamaal ja Läänemaal, Abrukal, Manilaiul, Soomaal ning Nigula rabas. Talgute kohta saab lähemalt uurida ja ennast kirja panna ELFi talgulehel www.talgud.ee. Et põnevatest talgupakkumistest mitte ilma jääda saavad huvilised samal veebilehel ühineda talguteatajaga, kuhu magusad paigad esimesena lisatakse.

ELFi talgureisidel tehtavate looduskaitseliste tööde eesmärgiks on erinevate koosluste ja elupaikade taastamine ja hooldamine. Vahel ka külastamiseks sobivate alade ligipääsude avamine ning puhkerajatiste hooldamine ja rajamine. Kõige sagedasemad tööd on pärandkooslustelt võsa lõikamine ja koondamine, heinategu, ning elupaikade (nt kõre- või vesilikutiikide) hooldus. Talgutöö ei nõua tingimata suurt füüsilist jõudu ja spetsiifilisi oskusi ning alati jääb aega puhkuseks ja meelelahutuseks.

ELF on korraldanud talgureise juba üle kümne aasta.